Мінімальна зарплата в 3200: без роботи залишаться більше 600 тисяч людей

Мінімальна зарплата в 3200: без роботи залишаться більше 600 тисяч людей

"Загальна чисельність працівників формального сектору економіки в 2017 році скоротиться на 9% порівняно з 2016 роком, - йдеться у звіті. - Внесок скорочення за рахунок підвищення МЗП (мінімальної заробітної плати - прим.ред.) становитиме 5.4 в.п. (або близько 630 тис. осіб). Зниження офіційної зайнятості буде непропорційним - більшою мірою відбудеться за рахунок МСП та ФОП, що насамперед пояснюється майже двократним збільшенням податкового тиску на підприємства на єдиному податку".

За прогнозами НБУ, загальна чисельність працівників формального сектору економіки в 2017 році може скоротитися на 9% порівняно з 2016 роком.

Нагадаємо, що ще в жовтні минулого року магістр Гарвардського університету, економіст Олег Устенко заявив "ТСН", що підвищення мінімальної зарплати до 3200 обійдеться малому бізнесу в додаткові витрати розміром 10 мільярдів гривень щороку. За словами Устенка, світовий досвід свідчить, якщо в країні прогнозують дефіцит бюждету на 3%, а мінімалку підвищують на 130%, це матиме свої наслідки. Зокрема, спричинить зростання рівня безробіття мінімум на 5%. Такої думки дотримувався і радник українського президента Лєшек Бальцерович. Він переконаний, що рівень доходів населення треба піднімати не за рахунок населення, а за рахунок економічного зростання в країні.

http://ye.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад