Українські вузи замикають рейтинг кращих університетів світу

Українські вузи замикають рейтинг кращих університетів світу

Як видно на сайті World University Rankings, кращі показники продемонстрував Національний університет ім. Тараса Шевченка, який увійшов до групи з рейтингом 800-1000. Ще чотири національних ВНЗ - Львівський університет ім. Івана Франка, Львівський політехнічний університет, Київський політехнічний університет і Харківський університет ім. Каразіна - в рейтингу найкращих зайняли місця 1000+.

Перше місце в нинішньому рейтингу традиційно зайняв Оксфордський університет, відразу за ним слід Кембридж. Наступні п'ять місць віддали американським вузам: Каліфорнійському технологічному інституту, Стенфорду, Массачусетському технологічному інституту, Гарварду і Прінстону.

Для участі в рейтингу, представники вищих навчальних закладів повинні подати необхідні документи організаторам конкурсу. Учасників оцінюють за п'ятьма критеріями: дохід від виробничої діяльності, викладання або середовище навчання, дослідження, цитованість або впливовість досліджень, а також міжнародну взаємодію. Прозорість рейтингу THE підтвердила незалежна перевірка аудиторів PricewaterhouseCooper.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад