ТОП-4 показники, що ваша кар'єра закінчується, поки ви п'єте каву

ТОП-4 показники, що ваша кар'єра закінчується, поки ви п'єте каву

Час проходить, а зобов'язання ті ж самі
З одного боку, одні й ті ж зобов'язання протягом років дають можливість удосконалити свої навички та вміння. Але чи так це добре? Тому що з іншого боку, світ змінюється, і технології в ньому – теж. У такому випадку існує ризик опинитися «застарілим» працівником. Щоб в подальшому не бути заміненим кимось молодшим і відкритим до нового, варто вчитися, брати більше відповідальності й розширювати обов'язки.
Зобов'язань більше, а поваги менше
Здається, що якщо люди частіше звертаються до вас по допомогу, а керівник вам першому пропонує цікаву роботу, то ти просто затребуваний працівник. Але іноді буває так, що така популярність не через хороші навички або корисні знання. Якщо завдань стає більше, але вони не пов'язані з основною діяльністю, або все, що доводиться робити в робочий час, – це «підчищати» за іншими, то саме час поговорити з керівником. Інакше вам доведеться до кінця кар'єри допомагати будувати її своїм колегам.
Грошей немає, повага є
Навіть якщо колеги захоплюються вашими талантами, а керівник розповідає про вас із захопленням, це ще не означає, що все добре. Перевірте свої кишені, можливо, вони недостатньо наповнюються. Адже, якщо залишаються тільки захоплення, а премій, бонусів або підвищення зарплати на горизонті не видно, то можна втратити себе як фахівця. Хороша робота гідно повинна оплачуватися. Разом зі зростанням знань і умінь має зростати й зарплата.
Гроші є, повага є, а перспектив не видно
Швидше за все, такий набір означає, що рухатися більше нікуди, і ви досягли вершини своєї кар'єри. У цей момент найкраще підійде зміна напрямку, інакше є великий ризик застрягти в рутині, яка призведе до розчарування. Найкраще розвивати горизонтальну кар'єру, оновлювати навички, освоювати інші професійні шляхи й не забути про знання, які щодня поповнюються світовими дослідженнями. Головне – не зупинятися, а шукати нові вершини для підкорення.
http://finance.bigmir.net/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад