ТОП-5 найбільш затребуваних спеціальностей в сфері маркетингу та реклами

ТОП-5 найбільш затребуваних спеціальностей в сфері маркетингу та реклами

З основних тенденцій у виборі співробітників цього напрямку поліфункціональність і багатозадачність. Висока швидкість, комунікабельність, вміння миттєво перемикатися між завданнями, здатність швидко навчатися саме такими навичками повинен володіти «універсальний солдат».

Моніторинг різних ресурсів з пошуку фахівців в сфері маркетингу та реклами допоміг скласти невеликий рейтинг найбільш затребуваних вакансій цього року.

1. SMM manager

Без фахівця з розміщення – нікуди. Хто, як не він, знає всі тонкощі роботи в соціальних мережах. Що, де і коли розмістити, в який час доби вища відвідуваність у різних цільових груп, як залучити передплатників і потенційних клієнтів.

Саме SMM manager перетворить вашу «просто сторінку в фейсбуці» в цілу структуру акаунтів, які будуть ефективно виконувати завдання – іміджеві, інформативні, комерційні. Хороший спеціаліст SMM запорука успіху компанії, так що попит на ринку на них божевільний.

2. Digital marketing manager

Це людина, яка аналізує ринок, складає стратегію комунікацій, знає все про монетизацію каналів комунікації, може прорахувати вартість рекламної кампанії і спрогнозувати її ефективність. Це стратег і тактик, можна сказати, генерал рекламної кампанії.

Він знає, скільки коштує лайк, перегляд, перехід на тому чи іншому ресурсі. Знає, де розмістити рекламу, яку цільову аудиторію вибрати, де її знайти і що їй запропонувати. Так що успіх рекламної кампанії без професійного діджитал-маркетолога під сумнівом. Ставлення на ринку до нього відповідне.

3. Art Director

Його можна назвати справжнім «священним Граалем» в креативному агентстві. Він розробить концепцію рекламної кампанії і пожвавить її, перетворивши різні частини контенту в цілісну історію. Креативний директор відповідальний за злагоджену роботу копірайтерів, дизайнерів, розробників. Людина, яка зрозуміє маркетолога та знайде баланс між креативністю, красою і продуктом, який краще продається.

Це геніальний кріейтор з нотками проектного менеджера, кризового менеджера, конфліктолога та іміджмейкера. Рекламні агентства полюють за хорошим креативщиком, тому що саме він є двигуном рекламного прогресу.

4. Designer

Ми живемо в часи, коли саме візуальний контент править бал в рекламному світі. Люди неохоче читають тексти, але із задоволенням дивляться картинки, анімації, сайти, і зупиняють на них свій вибір. Тому зараз сказати «нам потрібен дизайнер» це просто ткнути пальцем в небо. Graphic designer, motion designer, UI/UX designer, web-designer, 3D graphics designer потрібно чітко розуміти, хто саме вам потрібен.

Протягом багатьох років дизайнери не виходять з топа затребуваних професій. 2019 рік не виняток: в топі різні дизайнерські напрямки. Тенденція до появи нових продуктів на рекламному ринку вимагає більшої кількості людей, які перетворюють абстрактні ідеї і бачення в реально відчутні речі.

5. Head of marketing&PR

Дуже важливим моментом в проектній діяльності є відсутність вертикальної системи її організації. Ми маємо справу з горизонтальною системою прийняття рішень. На початку ланцюжка інвестор, потім project manager, який набирає собі команду. І величезну помилку зробить той керівник проекту, який не знайде хорошого Head of marketing&PR, здатного контролювати напрям комунікацій. Адже саме фахівець з комунікацій розуміє всі правила гри на медіаринку та зможе налаштувати успішні зв'язки проекту із зовнішнім світом.

Розробити стратегію комунікації, позиціонування, просування, налаштувати зв'язки з громадськістю і ЗМІ, подбати про репутаційну політику й не забути про внутрішні комунікації це тільки мала частина завдань, з якими доведеться зіткнутися.

https://thepoint.rabota.ua/

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад