Як знайти роботу після закінчення вишу

Вступ до ВНЗ не означає в майбутньому автоматично високооплачувану роботу. Адже щороку університети нашої країни випускають тисячі ваших конкурентів на ринку праці. І повірте - у роботодавців є з чого вибирати.
Як же знайти роботу після закінчення ВНЗ?
1. Зробіть корисну справу для вашого університету.
Як ми вже неодноразово писали про те, «щоб бути на коні, потрібно спочатку допомогти іншій людині забратися на коня». Тому використовуйте цей життєвий принцип по максимуму і в будь-якій ситуації.
Зарекомендуйте себе як відповідального освіченого і результативного студента і дуже ймовірно, що вас вже чекатимуть роботодавці після закінчення ВНЗ як «гарячого пиріжка».
2. Практика дана вам не для того, щоб спати вдома.
Практика для студента - це можливість перевірити свої теоретичні знання в реальних бойових умовах. Однак часто студенти нею нехтують, вважаючи, що практика - це одна з форм канікул для старшокурсників. Хто так вважає - нехай продовжує спати в своєму ліжку і приносити липовий звіт до університету про її проходження.
Однак якщо ви серйозно хочете знайти роботу після закінчення ВНЗ, то проходьте практику з підведеною головою. Тут точно така ж ситуація, як і в пункті 1 Якщо ви себе добре зарекомендуєте на підприємстві, у лікарні тощо, то, швидше за все, вас запросять після закінчення університету на вакантну посаду на цьому самому підприємстві. Адже роботодавець вже не на словах, а у справі переконався, що з вас може вийти відмінний молодий фахівець. А навіщо йому брати на роботу кота в мішку, коли у нього перед носом носиться талановитий студент-стажист?
Як бачите, від вашої старанності, ставлення до доручених завдань, багато в чому залежить ваше майбутнє. Адже всім завжди, в усі часи хотілося починати своє доросле життя з високооплачуваної роботи. При цьому система (тобто держава) вам таку можливість надає. Вона ніби каже: «Ей, студент, ми тебе посилаємо на практику не тільки заради того, щоб ти закріпив свої теоретичні знання в реальних життєвих умовах. Ми хочемо, щоб після закінчення свого інституту ти влаштував своє життя як слід».
Причому тут все виграють: і держава (якість вашого життя буде помітно краще, ви будете більше платити податків в казну і т.д.), ви самі (ну, тут думаємо, і так все зрозуміло), і ваша альма-матер (ВНЗ) (студентами, які успішно влаштували своє життя, завжди пишаються в їхньому рідному ВНЗ).
3. Громадське життя - це завжди вигода.
Як часто студенти відмовляються приймати участь в різних заходах, що проводяться в стінах університету. Однак такий спосіб «ухилитися» від «зайвих» «обтяжливих» обов'язків - це не вихід. Можна подумати, що вас уб'ють зайві 2 години, проведені в університеті :)
Адже, коли ви маєте можливість виступати на сцені перед глядачами, ви:
а) вчитеся працювати в команді;
б) показуєте всі свої таланти;
в) захищаєте честь свого курсу, ВНЗ тощо.
Загалом, одні позитивні моменти. Своєю участю в громадських справах у рідному університеті ви допомагаєте як би суспільству, а насправді, насамперед собі. Слава про те, що ви відповідальний, талановитий парубок або дівчина буде ходити разом з вами, що, безсумнівно, ще справить свій вплив на ваш життєвий шлях.
Висновок: Як бачите, для того щоб знайти роботу після закінчення ВНЗ потрібно її шукати ще навчаючись у виші. Як? Вчіться так, як ніби ви за це отримуєте 100000 $ на місяць, допомагайте своїм товаришам, беріть участь в суспільному житті вашого вишу, проходьте практику з підведеною головою і тоді у вас є всі шанси після закінчення ВНЗ знайти високооплачувану роботу. А точніше, ця робота сама вас знайде.

www.krakatu.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад