Що шукати на сайті компанії перед співбесідою

Перед співбесідою настійно рекомендується знайти інформацію про компанію, хоча б найосновніші відомості. Одним з джерел є офіційний сайт компанії. Постарайтеся кинути на нього більше, ніж побіжний погляд.
На сайті можна знайти інформацію наступного роду:
- скільки в ній співробітників;
- яка структура підрозділів;
- яку частку ринку вона займає;
- чи росте компанія, чи розвивається - якщо так, в яких напрямках;
- хто є главою компанії;
- якими є цілі компанії і місія.
Здавалося б, це все - офіційні дані, і навряд чи на сайті можна дізнатися, як в компанії працюється співробітникам, наскільки там дружній колектив і компетентні керівники.
І все ж.
Припустимо, ви бачите на сайті фотогалерею, в якій багато фотографій з заходів з тимбилдингу. Можна припустити, що співробітники регулярно проводять разом вихідні на тренінгах. Подумайте, наскільки вам буде комфортний такий режим.
Буває, що компанії розповідають в загальних рисах про умови роботи для співробітників. Можна оцінити обсяг соцпакета. До речі, великий соцпакет, як правило, означає, що і працювати доведеться в напруженому режимі. Як пише один американський автор у книзі про успішні співбесідах: «Безкоштовний ланч, як правило, означає, що доведеться працювати понаднормово». Оцініть, що для вас важливіше: моральна та інша компенсація або спокійний режим роботи і нормований день. З іншого боку, може бути навпаки: ви відчуєте ентузіазм від великого числа цікавих задач і вам захочеться працювати в енергійному режимі. У цьому випадку обов'язково скажіть про це на співбесіді: що вас захоплює ідея працювати в динамічній команді, де кожен учасник націлений на результат.
Ще цікавий момент. Припустимо, ви - представниця прекрасної статі і хочете вирости в цій компанії до топа. Спробуйте з'ясувати, яка в компанії частка керівників-жінок (можливо, на сайті є розділ «Наша команда»). Ось вам і відомості на тему «Чи є у мене перспективи в цій компанії».
Звичайно, навряд чи, вивчивши сайт, ви вирішите не ходити на співбесіду, якщо вас щось насторожить. Але ви зможете при зустрічі з роботодавцем задати правильні питання і підтвердити або спростувати ваші припущення. В результаті - прийняти вірне рішення про працевлаштування.

www.blog.trud.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад