Самопрезентація і пошук роботи

Пошук роботи - справа серйозна і вимагає від людини не тільки професійних знань, але й загальних правил поведінки, вміння ефективно їх використовувати у конкретних ситуаціях, що виникають на цьому етапі.
Конкуренція при прийомі на роботу значна й продовжує зростати, тому знання певних неписаних правил, що вже склалися на ринку праці, має стати в пригоді кожному, хто шукає роботу.
Щоб знайти необхідну вакансію в теперішніх складних умовах нинішнього ринку праці, важлива не лише кваліфікація працівника.
Необхідно розуміти значення резюме в сучасних умовах, коли високий рівень конкуренції. Саме резюме створює у роботодавця перше враження про претендента на вакансію.
До самопрезентації у будь-якій формі слід підходити так само ретельно, як і до вибору одягу для співбесіди. Навіть якщо ви — слюсар-монтажник вищого класу, в описі ваших навичок і досвіду роботи не повинно бути жодної граматичної або синтаксичної помилки.
Бажано. щоб у резюме були вказані приклади досягнень кандидата у навчанні та професійній діяльності, вдале фото, інформація про володіння мовами, спеціальними комп’ютерними програмами, приклади найбільш успішних проектів та контакти тих, хто може його порекомендувати.
У жодному разі шукачам роботи не варто вказувати в резюме конфіденційну інформацію. Це може зашкодити враженню про вас.
Не варто також використовувати стандартні фрази, які можна знайти в шаблонних резюме на різноманітних інформаційних ресурсах. Резюме, що містить банальне «креативний, активний, командний гравець», точно не сподобається кожному третьому HR-спеціалісту.
Участь у семінарі з техніки пошуку роботи «Підготовка резюме» допоможе Вам сформувати навички написання резюме та ефективно його використовувати при пошуку роботи.
Співбесіда з роботодавцем – важливий етап у працевлаштуванні. Головною умовою успішного проходження такого випробування є вміння презентувати себе. Можна бути фахівцем високої кваліфікації з належною освітою і досвідом, але на роботу візьмуть того, хто краще вміє подати себе на інтерв’ю. Участь у семінарі з техніки пошуку роботи «Співбесіда з роботодавцем» допоможе Вам гарно підготуватися до співбесіди, дізнатися про секрети ефективного ділового спілкування, оволодіти прийомами вдалої самопрезентації.
Відвідати будь-який із запропонованих заходів можна звернувшись до найближчого центру зайнятості.

www.dcz.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад