7 порад з написання холодних листів при пошуку роботи

Холодний лист схоже на рукостискання - неможливо зрозуміти, яку силу воно має.
Незважаючи на те, що оцінити ефективність холодних листів досить складно, вони, як і раніше, можуть допомогти вам отримати роботу вашої мрії. Основний секрет полягає в тому, щоб діяти впевнено, прямо як Ель Вудс при вступі до Гарварду.
Це означає, що вам знадобиться впевнений тон, навіть якщо раніше спроби закінчувалися невдачею. Представляємо вашій увазі сім порад з написання ефективних холодних листів. А коли ви захочете опустити руки, згадайте мудру пораду Ель Вудс.
1. Дізнайтеся хоч що-небудь про того, кому Ви пишете
Вирушаючи на співбесіду, кожен кандидат намагається отримати інформацію про потенційного роботодавця. Те ж саме стосується листів. Дізнайтеся посаду отримувача, чим він займається і де до цього працював.
Якщо у вас є щось спільне, не забудьте це підкреслити (наприклад, "До того, як стати журналістом, я теж працював у видавництві").
2. Придумайте особливу тему листа
Напевно ваш адресат бачить сотні повідомлень на день, включаючи інші холодні листи. Саме тому важливо вказати коротку, але інформативну тему, щоб привернути його увагу.
Якщо ви вже зустрічалися з отримувачем особисто (наприклад, на ділових зборах або ярмарку вакансій), вкажіть це ("від Джилліан Кумагай з такою-то конференції"). Можна придумати й інші умовні позначення - наприклад, якщо ви вчилися в одному університеті ("Випускник Колумбійського університету шукає місце для проходження практики з дизайну").
Якщо ви не можете знайти зв'язок з одержувачем напишіть: "Зацікавлений у вакансії менеджера".
3. Не бійтеся продемонструвати ентузіазм
Холодний лист створює перше враження точно так само, як перші хвилини співбесіди. Не варто буквально сприймати його назву! Якщо ви відчуваєте себе впевнено у своїй професійній сфері, не бійтеся це показати.
Якщо вам подобається продукція потенційного роботодавця, напишіть про це. Так ви зможете відобразити свою індивідуальність і не здатися нав'язливим.
4. Стислість - сестра таланту. Опустіть непотрібні подробиці
Демонструючи впевненість та ентузіазм, не варто викладати всю свою біографію. Мета листа повинна бути вказана в перших рядках, будь то зацікавленість у вакансії або просто встановлення ділового контакту. Як правило, холодні листи складаються з двох-трьох коротких абзаців.
5. Розкажіть про свої досягнення, якщо це можливо
Ви привернете більше уваги і збільшите шанси отримати відповідь, якщо одержувач повірить у те, що ваші наміри серйозні.
Додайте своє портфоліо, дайте посилання на особистий сайт або сторінки в соціальних мережах (зрозуміло, якщо представлена ​​на них інформація відноситься до вашої професійної діяльності). Посилання найкраще вказувати в підписі до листа.
6. Перевірте текст
З точки зору грамотності до холодних листів висуваються набагато більш високі вимоги. Нехай ваш лист буде бездоганним! Ретельно прочитайте його кілька разів, щоб виключити всі помилки, тому що лист не можна буде відкоригувати після відправки.
7. Ефективні подальші кроки
Якщо ви не отримали відповідь негайно, почекайте тиждень, перш ніж слати лист з уточненнями, особливо якщо ви знаєте, що адресат може бути зайнятий.
У другому листі не варто дублювати ту ж саму інформацію. Тактовно поцікавтеся, чи отримав адресат перший лист, і нагадайте, що хотіли б поговорити, як тільки у нього з'явиться вільний час.

http://www.hr-portal.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад