Я втомився, я йду: як зважитися на звільнення, коли більше немає сил залишатися

Якщо раніше улюблена робота стала приносити розчарування і вселяти невпевненість в собі, керівництво перестало цінувати ваш внесок у загальну справу, а колеги зовсім перестали вас помічати, можливо, пора змінювати роботу.

Знайдіть причину свого дискомфорту

Просто так рішення про звільнення ніколи не виникає. Для цього потрібні вагомі причини, якщо, звичайно, ви не «співробітник-літун». Ваше завдання ретельно розібратися в причинах, за яких виникло бажання змінити роботу. Наскільки вони важливі для вас, чи можете ви їх усунути або якось вплинути на ситуацію?

Наприклад, вам не подобається ваш шеф він несправедливий і різкий, заважає робочому процесу, ставить нездійсненні завдання. Як на це вплинути? Попросити перехід в інший відділ, спробувати знайти до нього підхід, поговорити з вищим керівництвом. Якщо не допомагає, вирішуйте самі залишатися під гнітом керівника-тирана або шукати інші способи заробітку.

Ретельно зважте всі «за» і «проти»

Найгірші рішення імпульсивні. Коли після сварки з колегою або невдалої наради ви на емоціях пишете заяву на звільнення. Ніколи так не робіть. Тому що емоції вщухнуть, а роботу ви втратите.

Тому радимо зважено підходити до прийняття подібних рішень. Чесно для себе випишіть всі плюси та мінуси звільнення. Наприклад:

Чому мені варто звільнитися:

Чому мені не варто звільнятися:

я зможу більше часу приділяти сім’ї

постраждає сімейний бюджет

з’явиться можливість записатися на курси

мені подобаються мої колеги

підтягну англійську мову та знайду кращу роботу

на новому місці прийдеться все розпочинати з початку

відпочину від жорсткого графіку

 

займуся тим, що подобається

 

Порахуйте рядки в обох колонках. Якщо різниця очевидна це допоможе зважитися. Безумовно, фінансова сторона одна з визначальних, але важливо також спиратися на свій внутрішній комфорт. Працювати без мотивації, коли у вас не горять очі, важче в декілька разів, ніж коли заробіток приносить ще й моральне задоволення. Тому не ставте свої почуття на останню сходинку.

Заручіться підтримкою близьких

Звільнення серйозний крок. І краще, коли вас є кому підтримати в цьому рішенні. Обговоріть питання всередині сім'ї, дізнайтеся думку рідних. Чи буде у вас можливість спокійно шукати нову роботу, є у вас необхідна фінансова подушка, яка дозволить якийсь час не працювати? Чи вірять у вас, в кінці кінців, ті, чиїй думці ви довіряєте? Якщо на всі ці питання відповідь ствердна, вам нема чого боятися.

Не шкодуйте!

Вирішили дійте. І не озирайтеся назад. Якщо ви вже все зважили та знаєте, що так буде краще, відкиньте сумніви. Життя занадто коротке, щоб витрачати його на нецікаву роботу.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад