Як заслужити імунітет від звільнення

Неформальні лідери, люди, яких всі люблять і поважають, передовики виробництва й просто «свої» хлопці. Як стати одним з них, що потрібно робити, а чого уникати?

Не бійтеся відповідальності

Безумовно, для того, щоб брати на себе відповідальність, ви повинні бути максимально залучені в те, чим займаєтеся. Якщо ви не любите свою роботу, вам не подобається те, чим займається компанія, ви не поділяєте її цінності, ніяка додаткова відповідальність вам не допоможе. Краще вже направити енергію на пошук нової роботи, якщо не професією в цілому.

Але, якщо ви горите тим, що робите, вам подобається компанія, в якій ви працюєте, колеги та керівництво – дійте.

Просіть нові проекти, доводьте їх до кінця, реалізуйте завдання з максимальною віддачею. І не бійтеся зробити помилку.

Чим більше ви проявите себе, тим цінніше станете для керівництва та компанії в цілому.

Станьте особливими

Якщо горять очі, значить, в людини є життя, прагнення, гумор, радість – словом є почуття. Але людей з палаючими очима не так багато.

Якщо ви хочете стати незамінним, у вас повинні горіти очі. Ви повинні бути особливим. Відрізнятися манерою спілкування, добротою, готовністю до взаємовиручки, оригінальністю мислення – чимось позитивним, але не обов'язково безпосередньо пов'язаним з професією. Про вас повинні говорити, вас повинні знати, з вами повинні хотіти спілкуватися, до вас повинні хотіти звертатися. Попрацюйте над своїм особистим брендом. А краще – над власною доброзичливістю і відкритістю.

Ніколи не брешіть

Не брешіть, не переказуйте чутки, не беріть участі в інтригах. У вас повинна бути бездоганна репутація чесної людини. Ваше слово має бути непорушним. Якщо ви щось говорите, ви повинні бути впевнені в достовірності сказаної інформації. По-іншому не вийде.

Вчіться

Постійно вчіться. Ніколи не зупиняйтеся на досягнутому. Не видихайтеся. Намагайтеся постійно дізнаватися щось нове, розширювати власні рамки, освоювати нові грані професії або взагалі вивчайте нові напрямки. В загальному. Не дайте себе зупинити. Інакше, навіть при всіх ваших позитивних якостях, одного разу вам доведеться шукати заміну через відсутність необхідних навичок і знань.

https://www.work.ua/

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад