Робота після відпустки: 10 правил, які допоможуть не впасти в депресію

Літню пору року для більшості працівників можна поділити на три відрізки часу: час до відпустки, відпустка та час після відпустки. Працювати не хочеться в жоден цей період, але особливо важко повертатись на роботу, коли ви подумки ще ніжитесь на пляжі та попиваєте прохолодний коктейль.

Статистика свідчить, що 85% працівників звільняються після повернення з відпочинку. Для того, щоб відпустка не вилізла вам боком, до виходу на роботу потрібно готуватися заздалегідь. Розглянемо основні правила, які допоможуть адаптуватись до робочих буднів.

  1. Здебільшого ви повертаєтесь на роботу не з борту літака, тому у вас між тропічними країнами та похмурим офісом в запасі є декілька днів. Ці дні потрібно витратити з користю. Не варто весь день проводити на дивані з думками про те, як було добре у відпустці та яке пекло вас чекає на роботі. Краще займіться хатніми справами, приготуйте щось поїсти. Нехай ваше тіло та мозок звикають до роботи. Але не потрібно занадто себе навантажувати, перевтома вам ні до чого.

  2. Після невеличкої праці не забудьте відпочити, як вам подобається: подивіться улюблений фільм, сходіть на прогулянку в парк чи зустріньтесь з друзями. Також після виходу на роботу дайте собі обіцянку на вихідних нагороджувати себе за важкий тиждень улюбленим відпочинком.

  3. Подумайте про те, за чим сумували поза офісом: за спілкуванням з колегами, за цікавими завданнями, за точним розпорядком дня тощо. Підберіть яскраве вбрання для першого робочого дня, яке підкреслить вашу засмагу та допоможе отримати безліч компліментів. Якщо дозволяють фінанси, відправляйтесь на шопінг за тим самим вбранням, тоді гарний настрій вам точно гарантовано.

  4. Додайте фарб у свої сірі будні: купіть яскраву канцелярію, заведіть новий щоденник чи блокнот, прикрасьте робоче місце фотографіями з відпочинку. Замініть свою звичну чашку для кави більш літньою та яскравою. Обідати виходьте в найближчу кав’ярню, а свої законні перерви проводьте на свіжому повітрі.

  5. Не кидайтесь на роботу, як голодний вовк на ягня. Зрозуміло, що під час вашої відсутності накопичилось чимало невиконаних справ, і одна нагальніша іншої. Чим більше ви будете працювати, тим більше стресу отримаєте і тим швидше зітрете весь результат відпочинку. Тому для перших тижнів після відпустки не варто перевантажувати себе роботою, економте свої сили. Ні в якому разі не можна залишатись в офісі або брати невиконанні справи додому.

  6. Краще пережити закінчення відпустки вам допоможе робочий тиждень, що починається не з понеділка. Найкращий варіант для першого робочого дня – четвер чи п’ятниця. Тоді ви не встигнете зрозуміти, що вийшли на роботу, як на вас знову чекатимуть вихідні. Короткий робочий тиждень – найкращий помічник в уникненні стресу.

  7. Якщо нічого з перерахованого вам не допомогло і ви навіть думати про роботу не хочете, подбайте про якісь матеріальні стимули. Наприклад, якщо ви давно хотіли новий телефон, саме час пообіцяти собі зібрати на нього кошти, а для цього вам потрібно вийти на роботу. Скажіть собі, що йдете на роботу задля здійснення мрії. Цей стимул дуже добре працює, і ви самі не помітите, як віллєтесь в робочу атмосферу.

  8. Перед виходом на роботу постарайтесь лягти спати раніше, щоб ранній підйом не був для вашого організму стресом. Після першого робочого дня потіште себе якимось подарунком чи улюбленою стравою у ресторані. Невеличкий презент чи навіть шоколадка допоможе підняти настрій і зняти напругу початку трудових буднів.

  9. Перевірте календарі та почистіть свою пошту, наведіть порядок на робочому столі. Це допоможе впорядкувати і ваші думки. Важливі зустрічі краще не планувати на перший тиждень після відпустки. Непотрібне на вашій поштовій скриньці та робочому столі одразу відправляйте у кошик. Чистота навколо зменшить ваше пригнічення і надихне на нові справи.

  10. Головне – роботу не потрібно сприймати як повинність. Вона має бути вашим покликанням, улюбленою справою. Тоді й повертатись в офіс не буде так важко.

https://thepoint.rabota.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад