5 ПОРАД, ЯК НЕ ЗІПСУВАТИ СВОЇ ШАНСИ НА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

 

Попит на хорошу роботу є актуальним завжди, а не тільки в період кризи. Учасниця програми MA in Human Resources Львівської бізнес-школи УКУ Дзвінка Завалій узагальнила основні види помилок, яких припускаються ті, хто шукає роботу, та сформулювала поради, як себе подати, аби стовідсотково отримати гарну посаду.

Серед найпоширеніших помилок, які відразу можуть створити у роботодавця негативне враження про вас,  – недотримання дедлайну подачі заявки, відсутність у листі представлення себе та опису рівня своєї кваліфікації, а також скачування резюме з мережі Інтернет.  

Щоб зробити все правильно та професійно і власними руками не зменшувати свої шанси отримати омріяну посаду, скористайтеся наступники підказками.

1. Створіть собі адекватну електронну адресу (ім’я.прізвище@eeeeemail.com). Краще уникати російських поштових сервісів.

2. Перечитайте опис вакансії і зробіть «reality check» – чи дійсно ви підходите на цю посаду? Чи готові виконувати описану роботу? Багато працедавців вказують контактні дані, тому, якщо є сумніви, – можна дзвонити і питати;

3. Попрацюйте над своїм резюме:

а) оновіть інформацію про свій досвід та навики;

б) додайте мету у резюме: одне речення, на яку посаду ви претендуєте;

в) фото: зараз побутує думка, що не варто додавати до резюме фото, щоб ставлення рекрутера було неупередженим. Тут вже дійте на власний розсуд;

г) перевірте помилки (!) ;

д) назва резюме Імя_ прізвище_резюме;

е) зберігайте резюме у pdf- форматі, це виглядає більш професійно.

4. Підготуйте супровідний лист. Зробіть так, щоб рекрутер дочитав його до кінця; не будьте надто офіційними, будьте собою. Зазвичай супровідний лист включає стандартні блоки:

а) представлення себе, що робили, чим цікавитесь;

б) посаду, на яку ви претендуєте і чому вас зацікавила ця робота;

в) чому вважаєте, що саме ви маєте отримати посаду? Який попередній досвід та навики допоможуть вам добре виконувати роботу?

5. Оформлення електронного листа:

а) вкажіть тему листа – Імя, прізвище, резюме на вакансію ______

б) тіло листа (2-3 речення). Напишіть хто ви, мету вашого листа, чому цікавитесь і, заздалегідь подякуйте за розгляд вашого резюме та супровідного листа;

 

в) і не забудьте причепити файли з резюме та супровідним листом. 

http://tvoemisto.tv/news/5_porad_yak_ne_zipsuvaty_svoi_shansy_na_pratsevlashtuvannya_69170.html

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад