Аналізуємо пропозиції про вакансії

Аналізуємо пропозиції про вакансії

Оголошення про вакансію повинно містити такі розділи:

· назва вакансії;

· вимоги до кандидатів;

· інформація про умови роботи;

· контактні дані.

Яким же з них варто довіряти? Як відібрати найбільш підходящі?

Пропонується просто робота в офісі або вдома без зазначення конкретної вакансії та вимог до претендентів? Будьте уважні. Можливо, що за оголошенням типу «Робота в офісі. Не торгівля» шукають прибиральницю. А можна і з елементарним шахрайством стикнутися.

Де розміщено оголошення? Принцип такий: якщо за розміщення оголошення роботодавець заплатив немалі кошти, то це свідчить, що шанси натрапити на шахраїв дорівнюють майже нулю. Заслуговують на увагу банери та анонси вакансій на перших сторінках періодичних видань та сайтів для шукачів роботи. Пропозиції безкоштовних оголошень слід переглядати більш уважно.

Якщо вказано електронну адресу роботодавця, зверніть увагу, на якому поштовому сервері знаходиться його e-mail. Безкоштовний сервер типу mail.ru повинен вас насторожити. Сьогодні серйозні компанії та організації мають свої сайти в мережі Інтернет та корпоративні поштові скриньки для співробітників.

Переглядаючи оголошення, не слід відгукуватися на всі підряд. Як же відокремити варті уваги? По-перше, відберіть пропозиції, для яких ви є найбільш підходящим кандидатом. По-друге, відберіть ті, які є найпривабливішими для вас. Навіть якщо ви не зовсім відповідаєте вимогам, шанси працевлаштуватися все ж таки є. Завжди може трапитися, що роботодавець вирішить прийняти на роботу менш досвідченого співробітника за меншу зарплату. Тож якщо ви відсилаєте резюме на таку вакансію, то у супровідному листі вкажіть, що ви бачите свою неповну відповідність вимогам, але в цілому оцінюєте себе як кандидата, який має бажання працювати і т.п.

Не слід відбирати вакансії виключно за розміром заробітної плати. Як правило, вказаний розмір є досить умовним і залежить від результатів співбесіди. А роботодавці, подаючи оголошення, іноді зумисне завищують або занижують реальний розмір зарплати. Деякі оголошення взагалі не містять такої інформації. Але це не означає, що їм не слід довіряти.

Взагалі варто знати наступне: згідно норм сучасного ділового етикету, запитання заробітної плати обговорюється лише після того, як роботодавець вирішить, що ви відповідаєте даній вакансії.

Відібравши таким чином найбільш підходящі пропозиції, телефонуйте та відсилайте резюме.

Бажаємо успішного працевлаштування!

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад