Кроки до успішного працевлаштування

Шукаючи роботу, Ви, перш за все, продаєте свої навички. Переконайтеся, що Ви представили їх роботодавцю так професійно, як продали б будь-який інший товар. Пам'ятайте, у Вас дуже багато конкурентів, тому не забудьте вигідно підкреслити Ваші достоїнства і переваги перед іншими.
Пошук роботи - це певний процес, у якого є свої стадії. Це початок (оцінювання й планування), середина (пошук роботи і співбесіда з роботодавцем) і заключна стадія (обговорення умов і прийняття пропозиції). Це природні стадії пошуку роботи, через які повинен пройти кожен претендент.
Будь-який ефективний пошук роботи починається з глибокого самоаналізу. Що Вам подобається робити? Що не подобається? Від якого роду занять ви отримуєте найбільше задоволення? Чи відповідаєте вимогам роботодавця?
Ваше резюме повинне давати чітке уявлення про Вас як про професіонала. Наприклад, якщо Ви є менеджером по роботі з клієнтами, але шукаєте роботу менеджером з продажу, то в резюме зробіть акцент на Ваших навичках презентації продуктів клієнту та участі в переговорах. Якщо ж ви менеджер, але хочете зайняти позицію керівника, то виділіть навички навчання персоналу, роботи з командою, розробки бюджетного плану та інше. Найбільш ефективні резюме - ті, які підкреслюють попередні успіхи і результати. Думайте як роботодавець, який шукає компетентного, високомотивованого, найбільш вигідного для компанії співробітника.
Ніколи не недооцінюйте значення супровідного листа. Третина всіх роботодавців завжди, в першу чергу, читає супровідний лист, а ще третина переглядає його після прочитання резюме. Ваш лист має неодмінно повідомити роботодавцю цінність саме Вашої кандидатури для його організації.
Пошук роботи - це багатоканальний маркетинг. Щоб продати будь-який продукт, потрібно використовувати відповідні маркетингові канали. У випадку пошуку роботи - це листи або дзвінки роботодавцю, розміщення резюме в інтернеті, безпосереднє відвідування підприємств та установ тощо.
Для успішного працевлаштування важливим також є ефективне використання інтернету. Існують дві основні можливості використання інтернету для пошуку роботи: перегляд оголошень про вакансії та розміщення резюме на відповідних сайтах. Найбільшої ефективності можна досягти від розміщення резюме та перегляду вакансій на спеціалізованих сайтах, присвячених пошуку роботу в конкретних сферах діяльності.
Ключем до успіху є співбесіда з роботодавцем, заключний етап на шляху до цікавої роботи. Важливо з’ясувати як можна більше інформації про компанію, її продукцію, послуги, щоб краще зрозуміти специфіку компанії. Пам'ятайте, що ви вже пройшли свій перший тест (телефонну розмову або переписку по e-mail), тому поводьтеся впевнено і представте себе роботодавцю з найкращого боку.

www.dcz.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад